De Minirouwauto voor een baby

Home » Voor wie? » Baby

Baby

Steeds meer ouders kiezen ervoor om ook bij overlijden rondom de zwangerschap een uitvaart te organiseren, hoe klein ook.
Maar in welke auto wil je rijden op de dag van de uitvaart? Een traditionele auto is vaak te groot en past niet bij een baby of kind.
In je eigen auto rijden naar een begraafplaats of crematorium kan natuurlijk. Wij kunnen ons ook voorstellen dat je dat niet prettig vindt, bijvoorbeeld omdat je anders in je eigen auto steeds geconfronteerd wordt met het beeld van de uitvaart.
Het voordeel van deze Minirouwauto is, dat je je als ouder kunt laten rijden om zo in een intieme sfeer, je baby of kindje naar zijn/haar laatste rustplaats te begeleiden. Omdat wij begrijpen dat je niet na wilt denken verder hoe je van A naar B komt op de dag van een uitvaart, maar wel op een gepaste manier invulling wilt geven aan dit belangrijke onderdeel van de uitvaart, zijn wij er voor je met deze mooie Minirouwauto. Zelf besturen mag ook.

2386248_orig
145

Praktische informatie

Ruimte

Aangezien baby’s vanaf hun geboorte tot 1 jaar variëren in hun lengte, varieert daarmee ook het mandje of kistje en daarmee de beschikbare plaatsen voor hen die mee willen rijden in de Minirouwauto.

Ongeveer kun je hier vanuit gaan:
Als het een baby betreft kunnen er nog 3 mensen en de chauffeur meerijden, afhankelijk van de plaatsing van het mandje of kistje.
Je kunt je laten rijden of eventueel zelf de auto besturen.

Bloemen

Hoeveel bloemen er mee kunnen is afhankelijk van de indeling van de Minirouwauto.
Bij korte ritten en mooi weer kunnen er ook een aantal bloem-stukken geplaatst worden op het dak van de Minirouwauto (uiteraard niet op de snelweg).

Muziek

Wij kunnen muziek voor je afspelen als wij rijden en je kunt via een AUX aansluiting muziek afspelen vanaf je eigen telefoon als je zelf wilt rijden.
Er is een voor Iphone en Samsung er verloopstekker in de auto aanwezig (lightning naar aux en usb-c naar aux).

Sinds 2021 is het mogelijk ook buiten muziek te laten horen d.m.v. onze externe (onzichtbare) speakers. Dit kan mooi zijn bij het in- en/of uit de auto dragen van de overledene.

Of nog een nummer draaien voor bij het woonhuis ook voor de mensen/buren die misschien niet bij de uitvaart kunnen zijn. Ook bij een erehaag kan muziek van toegevoegde waarde zijn.

Maar in alle rust en zonder muziek kan uiteraard ook.

159
143

Stickers

Tijdelijke bestickering van de rouwmini is mogelijk, de naam van je kind bijvoorbeeld.

Navigatie

Wij gebruiken Waze of Google Maps. Als je zelf rijdt dan kun je je eigen telefoon installeren en de app van je voorkeur gebruiken.

Vlaggen

Er kan een hoes in de kleur roze of blauw om de vlaggen van de Mini. En anders neutraal wit. Voor volgauto’s zijn vlaggenstokken met daaraan een zwart en roze lintje of zwart en blauw lintje beschikbaar.

Vragen?

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

De uitvaart van een

De uitvaart van een

De uitvaart van een