Over ons

Over de minirouwauto

Home » Over ons

Onze chauffeurs

Chris Beekman, Arlette Nederkoorn, Esther Geels, Patrick Praaning, chauffeurs van de rouwmini zijn allemaal ook uitvaartverzorgers met jarenlange ervaring.

De dag voor de uitvaart bespreken we met u of de uitvaartleider alle details zoals gewenste muziek, wat voor kleding wij aan zullen trekken, of er een speciale route is… etc.

Wij helpen op de dag van de uitvaart graag mee om er een mooi afscheid van te maken.

Strak in pak of liever casual? Uw kledingwensen stemmen we met u af.

IMG_3888

Geschiedenis

De Mini als rouwauto werd in 2010 bedacht door Chris Beekman. In eerste instantie voor de uitvaart van een baby of kind. Destijds was er slechts een niet zo’n mooie auto voor baby’s dus dat kon beter.

Na een goed onderzoek en veel voorbereiding werd een crèmekleurige Mini Cooper Clubman gezocht en gekocht in 2012 met airco en panoramadak.

Tijdens het aanpassen van de inrichting bleek al snel dat een kind natuurlijk in lengte varieert. Hoe kun je zowel een baby als een ouder kind vervoeren in de auto? Er werd een flexibel systeem ontworpen en toen bleek dat er zelfs een kist voor een volwassene in de rouwmini geplaatst kon worden. Vanaf die tijd wordt de Mini Cooper Clubman ook veel ingezet bij de uitvaart van een ouder kind of volwassene. De Minirouwauto werd gekeurd als ‘lijkwagen’ door de RDW en begin 2013 geboren en rijdt sindsdien door heel Nederland. Om het feit dat nabestaanden zelf mogen rijden is er een speciale verzekering afgesloten.

 

De uitstraling van de rouwauto is zacht en vriendelijk en maakt daarmee de dag van de uitvaart wat minder zwaar.

Goede doelen

Van de omzet maken wij ca. 6% over naar een goed doel. Dit om te laten zien dat het niet alleen gaat om geld in de uitvaartbranche.

Nabestaanden mogen zelf kiezen naar welk doel er geld mag worden overgemaakt. Meestal wordt een doel gekozen gerelateerd aan het overlijden.

slider15
slider14
slider9